Eet gevarieerd!

26 november 2020

Eet gezond en gevarieerd! Op deze manier krijg je de meeste essentiële vitamines en mineralen binnen.

Voedingsstoffen uit ingrediënten

Alle voedingsmiddelen hebben hun eigen samenstelling van voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Door gevarieerd en afwisselend te eten, krijg je daarvan het meeste binnen.

Snijbonen vitamines en mineralen

Neem bijvoorbeeld snijbonen. Uiteraard bevatten snijbonen vitamines en mineralen. Zo zijn snijbonen vooral rijk aan vitamine C en bevatten daarnaast vitamine B1, B2 en B6, Ze bevatten veel Kalium en in mindere mate Calcium, Fosfor, Magnesium, Zink en Koper.

Eenvoudig gezond

Eenvoudig gezond is het uitgangspunt voor gezonde voeding. Het concept van groenten, aardappelen en vlees of vleesvervanger is en blijft goed. Kies daarbij wel voor zoete aardappel in plaats van de 'gewone' aardappel. Een zoete aardappel bevat geen zetmeel. Zetmeel zet je lichaam om in suiker en zo bevat een 'gewone' aardappel veel meer suikers dan zoete aardappel.

Recept: Snijbonen met zoete aardappel

Dit heb je nodig:

  • 400 gram snijbonen
  • 3 middelgrote zoete aardappelen
  • 4 (vegetarische) hamburgers
  • Kaneelpoeder
  • Olijfolie
  • Peper en zout

(gerecht voor 4 personen)

Bereid de verschillende ingrediënten zoals je dat gewend bent. Kook de zoete aardappel of maak er frites van met wat kaneelpoeder en olijfolie uit de oven. Je zult zien dat je een heerlijke gezonde maaltijd op tafel zet!

Meer weten over gezonde voeding?

Wil je meer weten over gezonde voeding? Lees mijn boek Eenvoudig Suikerbewust en Gezond!.

Terug

Reacties

Leuk als je een reactie wilt geven!